top of page
Eyebrow Treatment

MICROBLADING

Microblading on kulmien muotoilutekniikka, jossa ihoon viedään väripigmenttiä epidermikseen, eli ihon pintakerrokseen. Siinä käytetään rivissä olevista pienistä neuloista koostuvaa terää, nämä neulat muodostavat microblading-terän. Terä on suunniteltu yksittäisen kulmakarvan mahdollisimman tarkkaan jäljittelyyn. Microbladingin avulla pystytään muokkaamaan ja täyttämään kulmakarvoista puuttuvia koloja piirtämällä hentoja microblading-karvoja. Toimenpide muistuttaa tatuoimista, mutta pysyvyys ei ole yhtä pitkäkestoinen. Microblading-kulmat haalistuvat noin vuodessa. Kulmiin kannattakin tehdä kerran vuodessa ylläpitohoito, jos haluaa pitää kulmat hyvännäköisinä. 

 

Kenelle microblading sopii?

Microblading sopii henkilölle, joka ei ole täysin tyytyväinen omiin luonnollisiin kulmiin. Microbladingin avulla voidaan tasata kulmien välistä epäsymmetriaa. Palvelu sopii henkilölle, jolla on harvat tai olemattomat karvat. Microblading sopii henkilölle, jotka haluavat säästää aikaa meikkaamiselta. Heille, jotka haluavat näyttää hyvältä myös treenatessa. Microblading sopii myös henkilöille, joilla on omaa karvaa, mutta haluavat tuuheammat kulmat. 

Microblading ihossa

Microbladingin pysyvyys on yksilöllistä, siihen vaikuttaa ihotyyppi ja muut ulkoiset tekijät, kuten UV-altistus, auringonsuoja, aineenvaihdunta, kuinka paljon asiakas treenaa tai saunoo. Yleinen pysyvyys on noin 6–12 kk, sen jälkeen on syytä tulla vahvistukseen. Vaaleammat sävyt haalistuvat nopeammin kuin tummat, näin olleen he saattavat tarvita extravahvistuksen jo aikaisemmin.  Microblading tekniikkaa ei ensisijaisesti suositella, mikäli iho on hyvin öljyinen, herkkä, ohut tai juonteikas.

Pigmentit

Käytössäni on Swiss Color laadukkaat sveitsiläiset pigmentit, jotka eivät sisällä rautaoksideja tai allergeenejä. Kulmista ei tule siniset tai lohenpunaiset ajan myötä.  Swiss color pigmenttien kanssa ei ole pelkoa epäpuhtauksista, ja ne ovat turvallisia käytössä ja soveltuvat kaikille.   

 

HOIDON KULKU 

Toimenpide kestää noin 2–2,5 tuntia. 

Kulmakarvat puhdistetaan ja asiakkaalle piirretään alustava luonnos, asiakkaan toiveita kuunnellen. Luonnoksessa otamme huomioon kasvot, silmät, nenä ja hiusraja, jotta kulmat istuvat kasvojen luustoon ideaalisesti ja symmetrisesti. Aloitamme microblading toimenpiteen vasta kun asiakas on 100 % tyytyväinen luonnokseen.  

Ensimmäiset vedot tehdään ilman puudutetta, jotta kulmien lihakset eivät rentoutuisi ja näin kulmista voi tulla epäsymmetriset. Ensimmäisten vetojen jälkeen kulmiin laitetaan puudutetta.  

Käsittelyn aikana saatat tuntea pientä nipistelyä tai raapimisen tunnetta, mutta kokemus riippuu henkilökohtaisesta kivun sietokyvystä ja ihotyypistä.  

Käymme läpi kotihoito-ohjeet ja varaamme ajan vahvistukseen 5–10 viikon päähän. 

Todellinen tulos voidaan arvioida oikein vasta vahvistuksen jälkeen, sillä 15–20 % tehdyistä karvoista häviää ensimmäisen käsittelyn jälkeen.  Suosittelen siis varaamaan vahvistus käsittelyn noin 8 viikon kuluttua.

 

ENNEN KÄSITTELYÄ

 • Valmistaudu siihen, että kulmat saattavat hieman punoittaa. Yleensä punoitus häviää nopeasti, viimeistään seuraavana päivänä.  

 • Vältä näitä lääkkeitä 48 tuntia ennen toimenpidettä: ibuprofeiini, aspiriini ja muut kipulääkkeet sekä verenohennuslääkkeet. 

 • Vältä alkoholia ja kofeiinia 48 h ennen käsittelyä (kiihdyttävät verenkiertoa) 

 • Omega-3 tuotteiden sekä E-vitamiinilisät olisi suositeltavaa lopettaa noin 2–3 viikkoa aikaisemmin (Nämä voivat ohentaa verta) 

 • Vältä tuotteita, joissa on Retin A:ta (tretinoiinia) ja A-vitamiinia kuukautta ennen microblading käsittelyä kulmakarvojen alueella. 

 • Vältä AHA- ihonhoitotuotteita noin viikon ennen toimenpidettä.  

 • Suosittelemme sinua lopettamaan anti-age -tuotteiden käytön kulma-alueelta kahta viikkoa ennen toimenpidettä 

 • Älä luovuta verta samana päivänä, kun toimenpide on. Tämä voi rasittaa kehoasi ja saatat tuntea olosi heikoksi. Suosittelemme, että olet myös luovuttamatta verta toimenpiteen jälkeisenä päivänä.  

 • Älä mielellään poista kulmakarvojasi millään tekniikalla ainakaan viikkoon ennen toimenpidettä. 

 • Ole avoin allergioistasi, kroonisista sairauksistasi ja muista terveyteen vaikuttavista asioista!  

 • Kerro kaikki asiat, joiden ajattelet olevan vähänkään tärkeitä, sekä kaikki krooniset sairaudet tai allergiat, joita sinulla voi olla. Listaa myös kaikki asiat kosmetiikasta, joilla on ollut negatiivinen vaikutus ihollesi. Ole rehellinen kaikesta, mikä vaikuttaa terveyteesi. 

 

HUOM! MICROBLADINGIÄ EI SUOSITELLA

 

 • Raskaana oleville ja imettäville

 • Diabeetikoille (paitsi lääkärin suostumuksella)

 • Verenohennuslääkkeitä syöville (paitsi lääkärin suostumuksella)

 • Syöpää sairastaville

 • Roaccutan-lääkekuuria syöville (pigmentointi voidaan tehdä vuoden kuluttua kuurin loppumisesta)

 • Verenvuototautia sairastaville

 • Jos sinulla on ihosairaus, arpi, ihottuma tai parantumaton haava

 • Jos sinulla on HIV tai hepatiitti

 • Antibioottikuurin aikana

 • Jos sinulla on kestoväri-, parafenyylidiamiini- tai hiusväriallergiaa, olisi hyvä selvittää lääkärissä mille aineelle olet allergisoitunut, ja sisältävätkö microblading-pigmenttimme mahdollisesti allergisoivaa ainetta.

 

KOTIHOITO-OHJE MCROBLADING ASIAKKAALLE:

Kotihoito-ohjeen noudattaminen on todella tärkeä lopputuloksen kannalta. Jopa 70 % lopputulokseen vaikuttaa se, kuinka hyvin olet noudattanut kotihoito ohjeistusta.

 

Mitä tulisi välttää 1.–30. päivien aikana?

1.–3. Päivä

 • Vältä urheilua ja hikoilua.

 • Älä kastele kulmia

1.–7. Päivä

 • Vältä meikkiä ja kaikkia muita voiteita paitsi hoitovoidetta (bepanthen sininen) kulmien alueella.

 • Vältä saunaa, kylpemistä ja uimista.

 • Vältä kaikkia kasvoihin kohdistuvia toimenpiteitä, ripsipidennysten laitto, kasvohoidot, hieronnat jne.

 • Älä raavi, revi tai turhaan koskettele kulmia.

1.–30. Päivä

 • Vältä auringonottoa, solariumia ja valohoitoja.

 • Vältä kemiallisia kuorintoja, hedelmähappoja, mikrohiontaa ja ihoa uudistavia voiteita.

 • Vältä myös laserhoitoja kulmien alueelle.

 • Antibioottien ja hormonaalisten lääkitysten käyttö voi aiheuttaa pigmentin nopeampaa kulumista.

 • Suojaa aina kulmat auringolta aurinkosuojavoiteella (ei ensimmäiseen viikkoon).

 • Vaihda tyynyliina useasti.

 • Muista mitä huolellisemmin hoidat nyt, sitä kauemmin väri kestää iholla.

Mitä odottaa 1.–30. päivien aikana?

1.–4. päivä

Parantuminen kestää tavallisesti 4–6 viikkoa, ihon pinta paranee noin kahdessa viikossa, mutta paranemisprosessi kestää pidempään. Näinä päivinä kulmat saattavat tuntua aralta ja voivat punoittaa hieman.

Vältä alueen kastelua, sekä hikoilua pigmentoinnin laitosta seuraavat 3–4 päivää.

Seuraavaan 24 tuntiin et saa koskea, kastella, etkä laittaa kestopigmentoinnin päälle mitään rasvoja tai kosmetiikkaa. Kulmat ovat alttiit infektiolle 3–4 päivää toimenpiteen jälkeen.

Kulmat tummenevat ensimmäisten päivien aikana (toisilla hyvinkin voimakkaasti) ja pintaan alkaa muodostua rupea. Muista kuitenkin, että pysyvä lopputulos on jopa 40 % vaaleampi, kuin ensimmäisen 24 t aikana.

 

4.–7. päivä

Kulmien puhtaanapito on erityisen tärkeää, sillä on kyse haavasta ihossa.

Aloita kulmien peseminen varovaisesti. Pese kulmat pelkällä vedellä, aamuin illoin. Voit kuivata puhtaalla pyyhkeellä. Kulmia taputellaan puhtaaksi, älä koskaan hankaa!

Luonnollinen solujen uusiutumisprosessi aiheuttaa hieman hiutalemaista hilseilyä iholla. Hiutaleet ei saa raapia, rapsuttaa, hangata tai nyppiä pois. Ruven pois rapsuttaminen estää pigmentin jäämisen kudokseen ja lopputulos on epätasainen.

Kulmat saattavat tässä vaiheessa näyttää epätasaisilta, laikukkaalta ja saattaa vaikuttaa siltä, että väriä ei ole ollenkaan jossain kohtaa. Tämä on täysin normaalia ja parantunut lopputulos onkin nähtävissä vasta aikaisintaan 4:n viikon kuluttua, joten luota prosessiin 😊

Käytä hoitovoidetta (bepanthen sininen), jos kulmat parantuessa alkavat kutisemaan. Voidetta laitetaan maksimissaan aamulla ja illalla hyvin ohuesti. Voidetta laitetaan aina puhtaalle iholle. Voit laittaa voiteen pumpulipuikolla tai puhtaalla sormella. Voidetta ei välttämättä tarvitse lainkaan. Väri jää ihoon paremmin, mitä vähemmän rasvaat aluetta. Ethän laita meikkiä kulmiin ensimmäisen 7–10 päivän aikana, tai siihen asti kun hilseily on loppunut ja kulmat paranevat.

 

8.–10. Päivä

Voi näyttää siltä, kun väri olisi haalistunut liikaa ja kulmat ovat liian vaaleat. Tämä on kuitenkin hyvin normaalia ja on osa paranemisprosessia.

14.–30. Päivä

Väri tuntuu palaavan kulmiin. Älä huolestu, jos huomaat epätasaisia kohtia, sillä pian sinulla on aika vahvistukseen ja sen jälkeen tulos on vasta lopullinen.

Vahvistuksen jälkeen

Pigmentin pysyvyyteen vaikuttaa moni tekijä, ja se on yksilöllistä. Tähän vaikuttaa ihotyyppi ja elämäntavat. Pigmentin haalistumiseen vaikuttaa mm. aktiivinen urheilu, saunominen, tupakointi ja aurinko. Joku saattaa tarvita myös kolmannen vahvistuksen, se on harvinaisempaa ja hyvin yksilöllistä.

Sen jälkeen, kun kulmat on laitettu ensimmäisen kerran ja huolto tehty, huoltoväli on yleensä noin 9–15 kuukauden välein, mikäli halutaan säilyttää ryhdikäs muoto ja väri. Muuten kulmakarvojen muoto alkaa ajan saatossa kutistumaan ja värit vaalenevat.

 

 

 

Ajan varattuasi sitoudut noudattamaan edellä mainittuja valmistautumis- ja jälkihoito-ohjeita. Jos laiminlyöt jälkihoito-ohjeita niin kulmista ei varmasti tule suunnitellun näköiset ja ne vaativat enemmän vahvistuksia/korjauksia, joka tuo lisäkustannuksia sinulle.  

Allekirjoitat myös vastuuvapautuslomakkeen ennen hoitoa ja vahvistat täyttäneesi 18 vuotta. Muistathan siis, että ohjeita noudattamalla / oikein varautumalla kulmat parantuvat nopeasti ja jälki pysyy hyvänä! 

bottom of page